*  Groot internationaal aanbod van koopwoningen
*  Handige informatie, ervaringsverhalen en columns
*  Onmisbare handboeken, producten en diensten
Home Woningaanbod Zoek een makelaar Landen-Webwinkel Adverteren Gratis Nieuwbrief Inloggen
 
 
 
   Woning in Spanje: het koopproces
 
 
Woning in Spanje: het koopproces   


Woning in Spanje: het koopproces

Altijd een spannend moment: u hebt het huis van uw dromen gevonden en wilt de koop gaan sluiten. Als die woning in Spanje staat, moeten er nog wel eerst een aantal stappen worden doorlopen voordat het pand echt uw eigendom is. Hieronder enkele belangrijke aandachtspunten.  

  • Onderzoek of de persoon of partij die het huis wil verkopen ook daadwerkelijk de juridische eigenaar is. Dit kunt u achterhalen door een kopie van de Escritura op te vragen. In sommige gevallen is het raadzaam om een advocaat bij het koopproces te betrekken zodat hij de gegevens kan checken.

  • In het geval van een aanbetaling, moet u ervoor zorgen dat het bedrag op een geblokkeerde derden-rekening wordt gestort. Laat daarbij schriftelijk vastleggen dat u deze aanbetaling terugkrijgt als de verkopende partij haar verplichtingen niet nakomt.

  • In de notariële akte van koop en verkoop (Escritura de compraventa) wordt alleen het stuk grond vermeld. Geen reden tot paniek: in Spanje worden de opstallen tegelijkertijd met de grond verworven. Hierdoor is het niet nodig om het huis te noemen. En dit geldt ook voor een eventueel zwembad of andere opstallen die op het bewuste perceel staan.

  • De notaris is in Spanje slechts een openbare functionaris, die getuige is bij de ondertekening van een overeenkomst. Hoewel hij wel degelijk een rechercheplicht heeft, is het niet onverstandig om zelf een tolk en advocaat in te schakelen.

  • Misschien wel het allerbelangrijkste: u bent pas eigenaar op het moment dat de Escritura in het Registro de Propiedad wordt ingeschreven. Normaal gesproken regelt de notaris dit voor u binnen dertig dagen. Houd dit zelf in de hand en laat de Escritura door uw eigen advocaat nog op de dag van de ondertekening inschrijven bij het Registro de Propiedad.

Meer informatie: Klik hier voor actueel advies

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~