Logo HUISenAANBOD.nl
international properties realty logo second homes logo emigration
logo logo logo UW HUIS VERKOPEN ?

Een villa kopen in JAVEA aan de Costa Blanca - SpanjeDat Jávea zo populair is om er te wonen (permanent of als overwinteraar) of om er een tweede woning te hebben, heeft niet alleen te maken met het aangename klimaat. Vrije tijdsmogelijkheden zijn er namelijk in overvloed en binnen handbereik! Zowel voor jong als oud, voor sportievelingen en Bourgondiërs, natuurliefhebbers en cultuurminnaars.

Natuur

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Montgó Natural Park, een 753 meter hoog massief opstijgend uit zee tussen Dénia en Jávea. De steile kliffen van Cabo San Antonio vormen een goede thuisbasis voor (meer dan 650!) bijzondere soorten planten en dieren. Vanwege deze rijkdom is een deel van dit berggebied (2150 hectare) in 1987 officieel verklaard als een beschermd natuurreservaat. Gelukkig maar, anders was het inmiddels volgebouwd. Rondom de top van Montgo hangen regelmatig wolken, terwijl de lucht verder strakblauw is. Met name tussen september en november kan het er door stuwingsneerslag (vochtige lucht van de Middellandse Zee wordt tegen het massief opgedrukt) nog wel eens regenen.

Ten zuiden van het oude Jávea ligt het natuurgebied Cabo de la Nao. Het is de meest oostelijk gelegen punt van de regio Valencia. De kaap is rotsachtig, steil en bestaat voornamelijk uit kalksteen. Het gebied is van ecologische en landschappelijke waarde.

Tussen deze twee kapen en het nog zuidelijker gelegen Playa de la Granadella, ligt de twintig kilometer lange kust van Jávea met verschillende baaien, grotten en een aantal eilandjes. De kuststrook biedt verder vele afwisselende stranden, waarvan sommige slechts te voet zijn te bereiken en telt talloze prachtige uitzichtpunten (‘Miradores’). Zie afbeelding voor alle uitkijkplaatsen. Javea Spanje

Stranden

Zoals gezegd beschikt de kust van Jávea over meerdere stranden. Omdat ze zo verschillend van karakter zijn, sommen we ze hieronder op van noord naar zuid:

PLAYA DEL TANGO

Een klein strand ten oosten van Puerto de Jávea en aan de zuidkant van Cabo de San Antonio dat uit zand, kiezels en grind bestaat. Als je wilt duiken, dan kun je dat doen vanaf dit strand.

PLAYA DE LA GRAVA

Direct aan de zuidkant van de haven. Het bestaat voornamelijk uit kiezels. Langs het strand zijn een aantal restaurants waar je voor een redelijke prijs lekker kunt eten met prachtig uitzicht. Vanaf hier is het ook mogelijk om een zeiltocht te maken. Of kies voor een dinercruise langs de negen stranden van Jávea.

PLAYA DEL BENISSERO

Dit langgerekte strand dat ook wel PLAYA DEL PRIMER MUNTANYAR wordt genoemd, bestaat uit grote witte kiezels. Parkeren kan volop langs de straat die parallel loopt aan het strand. Er zijn hippe strandtenten met loungebedden en aan de andere kant van de weg zijn diverse eetgelegenheden.

PLAYA DEL ARENAL

Het enige (goudgele!) zandstrand van Jávea en ideaal gelegen bij een levendige boulevard en aan het bedrijvige centrum. Er zijn strandbedjes, parasols en bovendien voldoende mogelijkheden voor watersport. Het is dan ook het meest bezochte en toeristische strand van de gemeente. ’s Zomers wordt hier vuurwerk afgestoken. Het einde van het strand wordt gemarkeerd door de Parador de Javea.

PLAYA DEL (SEGÓN) MUNTANYAR

Nog iets zuidelijker gelegen. Hier geen ligbedjes en parasols, maar wel een houten looppad met bankjes. Dit vanwege de ruwe ondergrond, ontstaan door fossilatie van prehistorische duinen. Het 1,7 kilometer lange strand is deels begroeid en de versteende duinen reiken tot in het water. Even in zee lopen is er daarom niet bij, maar je kunt er dichtbij parkeren en hier vandaan wel naar Cala Blanca lopen. Het is een heerlijke plek om te genieten van zonsondergang.

CALA BLANCA

Dit stenen strand ligt in een bijzondere baai van 300 meter lang die alleen te voet (doch gemakkelijk) bereikbaar is vanaf een parkeerplaats. Er is een wandelroute om het strand heen waarbij je wordt getrakteerd op kleine grotten en een indrukwekkende kustlijn met witte rotspartijen. Dobberen op je luchtbedje, snorkelen of vissen, het kan er allemaal. Neem wel je eigen benodigdheden mee, want er zijn geen voorzieningen.

CALA SARDINERA

Deze kleine baai is een heus snorkelparadijs. Het prachtige witte kiezelstrand, omgeven door een flinke bergrug, is alleen te voet bereikbaar via een pad langs dennenbomen waarvan de ingang te vinden is bij de Mirador van Portichol (op de weg richting Cabo de la Nao). Voor drinken kun je terecht bij een nabijgelegen cafeetje.

LA PLAYA DEL PORTICHOL (LA BARRACA)

Smal strand van grof zand en stenen vlak bij de urbanisatie Portichol. Flinke golven, dus minder geschikt om te snorkelen, hoewel het prachtige heldere water er wel toe verleidt. Uitzicht op kleine eilandjes.

PLAYA/CALA AMBOLO

Ten zuiden van Cabo de la Nao en in de richting van het eiland Isla del Descrubridor heb je het gevoel dat je op een tropisch eiland bent beland. Dit dankzij de azuurblauwe kleuren van het heldere zeewater en het spierwitte kiezelzand. Ruw afgesleten rotswanden geven deze kleine baai een natuurlijk karakter. Geniet hier van de rust en de natuur. Of ga zwemmen, met of zonder snorkel. Reken er wel op dat je even moet klauteren over rotsen voordat je dit paradijs hebt gevonden.

PLAYA/CALA LA GRANADELLA

Menigmaal uitverkozen als mooiste strand van Spanje. Het dankt haar naam aan een klein achttiende eeuws fort, waarvan de overblijfselen op de kaap nog zichtbaar zijn. Het kiezelstrand wordt omringd door bergen en grotten. Makkelijk bereikbaar is het niet vanwege de afgelegen ligging, maar de tocht ernaartoe door een dennenbos is absoluut de moeite waard. Er is een uitkijkpunt waarvandaan je een adembenemend uitzicht hebt op de Golf van Valencia. Ter plekke is het strand makkelijk bereikbaar en er zijn diverse voorzieningen zoals toiletten, douches, ligbedden, bar/restaurant en zelfs kanoverhuur. Het is een ideale plek om te gaan duiken in het heldere water waarvan de kleurcontrasten een grote aantrekkingskracht uitoefenen op zowel toeristen als lokale bewoners. Javea Spanje

Klik hier voor ons woningaanbod
van 374 villa's en appartementen
te koop in Javea - SpanjeDit is slechts een klein deel van ons aanbod. Wilt u uitgebreid kunnen zoeken klik dan op onderstaande link:

374 huizen te koop in Javea - Spanje
Omhoog