Logo HUISenAANBOD.nl
international properties realty logo second homes logo emigration
logo logo logo UW HUIS VERKOPEN ?
<<< Terug naar zoekresultaten
    
Bewaarlijst is leeg(0)

  Frankrijk - Languedoc-Roussillon - Gard - Saint Felix de Pallières

Vraagprijs € 249.000

Vraagprijs € 249.000


Toon alle grote foto's
Handboek Wonen en kopen in Frankrijk te koop

Beschrijving:  


In het zuiden, tussen de Cevennen en de Provence, in de buurt van steden als Anduze, Uzes, Montpellier en Nimes ligt Mas Sivelou op de uitlopers van de Cevennen. Gelegen aan een zeer rustige Route Departementale (D285) en met een schitterend uitzicht over de vallei. De doorgaande wegen zijn ver weg dus hier kan je nog genieten van de stilte en de geluiden van de natuur. Een Mas is een oude boerderij met meerdere gebouwen; eigenlijk een klein gehucht. Na aankoop van de Mas Sivelou hebben we deze compleet verbouwd en gerestaureerd. Het geheel bestaat nu uit totaal 8 woningen. Deze zijn verdeeld over drie gebouwen:
Het oudste gedeelte met de hoofdwoning, daarnaast een groot huis van 162 m2 met vier slaapkamers en twee woonkamers, aparte grote eetkeuken en drie sanitaire ruimtes. Verder een klein appartement van 60m2 met één slaapkamer, eigenlijk een grote studio. (beiden nog te koop)

In een ander gebouw zijn vier woningen gerealiseerd. Allen hebben twee slaapkamers, één of twee badkamers en ze zijn allen verschillend van grootte en indeling. De oppervlaktes variëren van 67 m2 tot 87 m2.
Van veel recentere datum is de “grange”, een houten chalet zeer ruim van opzet met 100m2, drie slaapkamers en apart gelegen van de andere gebouwen. (deze vijf woningen zijn reeds verkocht)
Bij alle woningen zijn ruime terrassen, soms twee soms één, maar altijd vrij gelegen met veel privacy, de grond om de huizen is privé van het betreffende huis. Daarnaast is ieder proportioneel eigenaar van de 10 hectare grond van het domein. Ook het ruime zwembad van 12 x 6 m is gezamenlijk bezit. Voor stallen van fietsen zijn er afgesloten schuren op het terrein. Mas Sivelou is aangesloten op het gemeentelijk waterleidingnet, er is een ADSL-internetverbinding en ook 3G vaak ook 4G ontvangst voor de mobiele telefoon. Op dit moment zijn er 2 lijnen voor de acht huizen met voldoende capaciteit voor het dagelijks gebruik, mocht je een hogere capaciteit willen is het mogelijk een extra lijn aan te vragen. De elektrische aansluiting van het netwerk is net vernieuwd en heeft flinke overcapaciteit. Voor de afvalwaterzuivering is drie jaar geleden een “microstation” aangelegd; dit is een kleine versie van een gemeentelijke waterzuivering en voldoet aan alle nieuwe milieueisen.

De omgeving is heel divers; in een uur ben je op het strand van de middellandse zee, en direct vanuit Sivelou ben je ook zo in het middelgebergte de Cevennen. Dit is zeer ongerept en dunbevolkt, een waar eldorado voor (auto/motor) wandelaars en fietsers. Ondanks de kalme en rustige ligging is Mas Sivelou zeker niet afgelegen. Op 3 km is een klein dorp Durfort, met twee restaurants een kleine “tout commerce“(mini kruidenier) die ook vers brood verkoopt. Als er voldoende bezetting is komt de bakker ook langs om het brood s ’morgens vers te leveren. Op een kwartier rijden is Anduze. Een zeer levendig stadje met 4 supermarkten, een keus aan kleine winkels waaronder slagers, bakkers. Verder zijn er zeer veel terrassen en restaurants. Op gelijke afstand het iets grotere stadje Saint Hippolyte du fort. Ook dit stadje heeft zijn charme maar is iets rustiger en minder toeristisch als Anduze. Voor grotere culturele of sportieve evenementen, uitgebreid winkelen in het centrum of de grote Hypermarchés, zijn Alès, Nimes, Avignon en Montpellier zeer goed bereikbaar. Vanuit Nederland is het met de auto ongeveer 1150 km. Met de TGV zijn Nimes of Avignon met meerdere treinen per dag bereikbaar en indien je via Brussel reist, maar één keer overstappen als je naar het westen van Nederland gaat. Vliegen is mogelijk via Montpellier (één uur afstand van Sivelou) vanuit Rotterdam of vanaf Marseille (2 uur rijden vanaf Sivelou, vliegveld ook bereikbaar met de trein vanaf Nîmes) naar Eindhoven of Amsterdam
Door zijn gunstige ligging is Mas Sivelou zeer goed beschermd tegen de koude en krachtige winden zoals de Mistral en de Tramontane. Met de zuidelijke oriëntatie heb je lang de zon op het domein. De Fransen spreken vaak van een “Microclimat” en dat is hier zeker van toepassing op Mas Sivelou. In de winter is het hier altijd enkele graden warmer dan in de nabije omgeving.
Wie kiest voor het “concept Sivelou” heeft daarmee wel de lusten maar niet de lasten van een huis in Frankrijk;
Vanwege het feit dat het onderhoud aan het terrein en zwembad door de vereniging van eigenaren gedaan wordt kan je als huiseigenaar werkelijk van je verblijf genieten. De eerste dagen na aankomst gaan niet verloren met het (achterstallige) tuinonderhoud, klaarmaken van het zwembad en andere werkzaamheden. Je kan gebruik maken van de lokale kennis en contacten van de “gardien”, die door de vereniging van eigenaars is aangesteld. Deze voert onderhoud en kan de werkzaamheden uitvoeren of coördineren in het geval van reparaties of veranderingen aan huis, tuin of inrichting. Tevens kan hij in het geval het huis langere tijd leegstaat controleren of alles in orde is zeker na een flinke storm of regenperiode, of het huis alvast voorverwarmen als je in de winter aankomt. Zelf heb ik de restauratie van Mas Sivelou vanaf het begin zelf uitgevoerd en begeleid en ken ik de gebouwen tot in detail.
De woningen worden op dit moment compleet ingericht verhuurd dus alles is aanwezig, keukens met apparatuur, volledig servies en alles wat verder in een keuken thuishoort, bedden, zelfs beddengoed, compleet gemeubileerd en gestoffeerd, tuinmeubelen, wasmachine. Dit is alles bij de verkoop inbegrepen. Met de tijd zal je het zeker het huis aan de persoonlijke smaak aanpassen maar dat geeft rustig de tijd net die leuke tafel of stoel op de brocante te zoeken. Of misschien op iedere reis een paar dingen van huis mee te nemen. De staat van onderhoud is zeer goed hier zijn dus weinig of geen kosten te verwachten de eerste jaren.
De woningen zijn geschikt om het hele jaar te wonen en er is geen regelgeving die dit limiteert. Ook in de winter is het heerlijk wonen op Mas Sivelou. Het klimaat is aangenaam met maar een heel enkele keer vorst en veel zonnige dagen waarbij je heerlijk kan fietsen of wandelen.

De prijzen van de woningen variëren naar gelang de grootte en het luxe niveau. De eisen voor iedereen zijn verschillend, als je (bijna) het hele jaar er verblijft is extra logeer- en opbergruimte van groter belang als tijdens een verblijf van enkele maanden. Zoals hierboven vermeld ben je als eigenaar van een woning ook proportioneel mede-eigenaar van het gehele domein inclusief zwembad en bijgebouwen als schuren, dit ligt alles vast in notariële aktes waar nauwkeurig in beschreven is welk gedeelte privé of gezamenlijk bezit is. De prijzen gaan van 140.000€ voor het kleinste huis tot 249.000€ voor het huis van 165m2 met vier slaapkamers. Op de site van de verhuur vind je veel foto’s en beschrijvingen van de individuele huizen.
Voor specifieke informatie graag even bellen +33 675 12 62 64 of mailen met sketel@sivelou.com


Stel hier uw vraag over dit object:

Details:


   
Stel hier uw vraag over dit object:
Prijswijzigingen voorbehouden. Aan onvolkomenheden in deze presentatie kunnen géén aanspraken worden ontleend noch bij de uitgever noch bij de adverteerder.
 

Contactgegevens Particuliere adverteerder:


Naam: Steven Ketel
Tel: +33675126264Handige links:
Reageer op dit object

Bewaar dit object in mijn Bewaarlijst

Toon alle objecten in mijn Bewaarlijst

Print deze pagina

Verstuur deze pagina per email

Informatie over Wonen en kopen in Frankrijk

Benieuwd wat úw verhuizing naar het buitenland gaat kosten?

Vraag een vrijblijvende verhuisofferte aan:
<<< Terug naar zoekresultaten