Logo HUISenAANBOD.nl
international properties realty logo second homes logo emigration
logo logo logo UW HUIS VERKOPEN ?
<<< Terug naar zoekresultaten
    
bewaarlijstBewaarlijst is leeg(0)

bewaarlijst   Portugal - Coimbra - Oliveira do Hospital - Alvoco das Várzeas

Vraagprijs € 645.000

Vraagprijs € 645.000

B & B / Pension te koop in Portugal - Coimbra - Oliveira do Hospital - Alvoco das Várzeas - € 645.000

Toon alle grote foto's
Toon alle grote foto's
Translate

Beschrijving:  


Wat is het?
De geschiedenis van deze quinta gaat terug tot de Moorse en Romeinse tijd. Vroeger was dit het centrum van malen en persen voor de omgeving dankzij de aanwezigheid van de stuw in de rivier de Alvoco. De resten van deze activiteiten zijn nog op verschillende manieren zichtbaar: een watermolen uit 1779 en resten van een veel oudere, waarschijnlijk Moorse, molen, granieten bakken om de olijfolie op te vangen, molenstenen etc. Het woonhuis deed tot ongeveer 1960 dienst als olijfperserij (Lagar). Sinds 2005 is het een aantrekkelijke B&B waar mensen die van natuur en authenticiteit houden, graag verblijven. De quinta bestaat uit een woonhuis, een gastenverblijf en verschillende bijgebouwen.
Het woonhuis heeft een woonoppervlakte van ongeveer 246 m2 bestaande uit 2 verdiepingen (split level). Op de begane grond is een ruime woon-/zitkamer, keuken met inox werkbladen, een grote bijkeuken, een eetkamer en een gastentoilet. Op de verdieping straatniveau zijn een ruime slaapkamer, twee kantoorruimtes en een badkamer. Een van de kantoorruimtes heeft een balkon met uitzicht op de rivier.
Verder zijn er diverse bijgebouwen, een watermolen waar vroeger het koren gemalen werd, een luifel met een broodoven en een ruďne van een watermolen.

Het gastenverblijf bestaat uit twee verdiepingen met in totaal 5 appartementen van verschillende grootte met elk een slaapkamer (4 slaapplaatsen met bedbank), een woonkamer met keukenhoek en een badkamer. Op de begane grond is een grote verblijfsruimte. De totale woonoppervlakte is 348 m2. Onder het gastenverblijf is een ruime werkplaats met wc en douche.
Buiten is een grote patio met diverse zitjes en een buitenkeuken met BBQ. Het poolhouse heeft een sauna met douche en wc. De zonneweide omrandt het zwembad.

Hoe zijn de voorzieningen?
De huizen zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Er is een geboorde put van 96 m diep maar er is ook leidingwater beschikbaar. Verder stromen er twee beekjes over het land, de zogenaamde ´levadas´.
Er is TV en internet via sateliet. Beide gebouwen hebben centrale verwarming. Voor warm water zijn beide huizen van zonnecollectoren en boilers voorzien. Als back up is er een combiketel op huisbrandolie. Het woonhuis (Energielabel A+) heeft dubbele ramen; dak en muren en muren zijn geďsoleerd en een grote houtkachel (recuperador) zorgt voor lage stookkosten. Het gastenverblijf (Energielabel A-B) heeft een geďsoleerd dak en isolerende dikke muren.

Is er buitenruimte?
Bij het woonhuis hoort een grondstuk van ruim 3.000 m2 (in werkelijkheid groter). Het is gedeeltelijk verhard en ingericht als siertuin. Een ander deel is landbouwgrond. De grond grenst aan de rivier de Alvoco. Vanuit de stuw zijn verschillende aftakkingen over het terrein (levadas).
Bij het gastenverblijf hoort volgens de beschrijving ongeveer 1.000 m2 grond (incl. de gebouwen) maar ook dat is in werkelijkheid meer. Deze grond is de verblijfsruimte voor de gasten. Hier ligt het zwembad van (13x7 m) met een ruim terras en een apart terras bij de buitenkeuken. Het zwembad water wordt gezuiverd met zouthydrolyse.

Bijzonderheden
Deze B&B is uniek in zijn soort. De Alvoco staat bekend als één van de schoonste rivieren van de streek. Het water is kraakhelder; er zwemmen onder andere forellen en otters en de ijsvogel kan er worden gespot. Achter in de tuin is een privé strandje. Iets verderop is er een sympathiek rivierstrandje dat vooral lokaal gebruikt wordt en waar men uitzicht heeft op een prachtige brug uit de middeleeuwen. In de omgeving zijn diverse uitgezette wandeltochten en de Serra da Estrela (in de winter met skipiste) is ongeveer 30 minuten rijden.
De quinta wordt verkocht inclusief de inboedel van het gastenverblijf waardoor de exploitatie naadloos kan worden voortgezet.

Waar is het?
De B&B ligt net buiten het dorpje Alvoco das Várzeas en is goed te bereiken via een verharde weg. Het dorpje is vanuit de quinta ook te voet te bereiken via een wandelpad (ongeveer 700 m). In dit dorpje is een cafeetje en zomers een bar met restaurant aan het rivierstrand.
Oliveira do Hospital is ongeveer 12 km rijden. In deze centrumgemeente zijn alle belangrijke voorzieningen aanwezig zoals winkels, supermarkten, postkantoor, banken, artsenpraktijk, ziekenhuis, scholen, bibliotheek, restaurants en weekmarkt. Een grotere stad als Coimbra is ongeveer 70 km rijden.

Stel hier uw vraag over dit object:

Details:


   

Meer info over Wonen en kopen in Portugal

 
Toon alle grote foto's
Toon alle grote foto's
 
Stel hier uw vraag over dit object:
Prijswijzigingen voorbehouden. Aan onvolkomenheden in deze presentatie kunnen géén aanspraken worden ontleend noch bij de uitgever noch bij de adverteerder.
 

Contactgegevens Zakelijke adverteerder:


Terra Dos Rios Mediaçao Imobiliária Lda
Praça Prof. Dr.Castanheira Neves 10 C
3420-307 Tabua
Portugal

Contactpersoon: Mevr. Heleen Terlouw
Tel. 00351-967 473 805
https://www.terradosrios.com

Wij kunnen spreken / lezen:  Wij kunnen spreken / lezen Nederlands    Wij kunnen spreken / lezen Engels    Wij kunnen spreken / lezen Duits    Wij kunnen spreken / lezen Frans  

Lid van:   

Wij hebben aanbod in de volgende landen:

Portugal: 86 objecten
  

Kantoorinformatie:


office

Of u nu op zoek bent naar een vakantiehuis, een ruďne om op te knappen, een villa met zwembad of een bouwkavel; Terra dos Rios is uw betrouwbare partner! Het aanbod van Terra dos Rios vindt u in Midden Portugal. Wij zijn actief in het gebied vanaf de stranden van de Costa da Prata tot in het gebergte van de Serra da Estrela. We´ll find your property! Voor ons is het belangrijk te vinden wat u zoekt. Daarom doen wij ons best daar samen met u een goed beeld van te krijgen. Een huis kopen in het buitenland stelt u voor andere problemen dan in uw eigen land. Niet alleen de taal, ook de regels, gebruiken en de tijd die u er voor moet uittrekken zijn factoren om rekening mee te houden. Terra dos Rios bemiddelt daarom niet alleen bij de koop, maar geeft waar nodig ondersteuning in het hele proces van oriëntatie, koop en eventueel verbouwing. Wij kennen de Portugese wet, maar ook de ongeschreven regels en hebben ervaring met ‘lastige gevallen’. Wij maken bij onze activiteiten gebruik van een stevig netwerk van deskundigen. Hierdoor blijft het aanbod gevarieerd en bent u bij uw koop of verkoop verzekerd van een uitstekende dienstverlening. Wilt u voordat u naar Portugal afreist nog eens rustig de mogelijkheden met ons doorspreken in Nederland of België? Ook dat kan! Informeer bij ons naar de mogelijkheden. Kwaliteit en deskundigheid Terra dos Rios is een erkend makelaar. Erkende makelaars in Portugal hebben een diploma van INCI. Erkende makelaars herkent u in dit land aan het AMI nummer. Dat wij een makelaarsvergunning hebben is van belang voor onze kopende en verkopende klanten. U bent ervan verzekerd dat wij voldoen aan de eisen van de Portugese overheid. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij kennis van zakenhebben en dat wij die kennis ook voordurend up to date houden. Maar niet alleen dát staat garant voor kwaliteit en deskundigheid. Wij zien graag tevreden klanten en daar doen wij ons best voor. Samen met u maken we het beeld van wat u zoekt zo concreet mogelijk. Daarna gaan we actief aan de slag om uw toekomstige woon-, vakantie-, of werkplek te vinden! De voordelen van samenwerken met Terra dos Rios: • Continue aandacht voor kwaliteit. • Uitgebreide kennis van de markt. • Een persoonlijke benadering • Actuele vakkennis. Erkende makelaars zijn verplicht hun vakkennis en de ontwikkelingen in de markt bij te houden. Met cursussen, seminars en bijeenkomsten met collega´s zorgen wij ervoor dat onze kennis actueel is. • Bescherming van uw belangen. Ter bevordering van een transparante werkwijze, werken wij volgens de algemene voorwaarden voor Portugese makelaars. Deze voorwaarden zijn ontwikkeld door de APEMIP de belangenvereniging van Portugese makelaars) • Promotie van uw onroerend goed via een uitgebreid internationaal promotienetwerk.
Handige links:
Reageer op dit object

Bewaar dit object in mijn Bewaarlijst

Toon alle objecten in mijn Bewaarlijst

Print deze pagina

Verstuur deze pagina per email

Informatie over Wonen en kopen in Portugal

Benieuwd wat úw verhuizing naar het buitenland gaat kosten?

Vraag een vrijblijvende verhuisofferte aan:


Verhuizen naar het buitenland
<<< Terug naar zoekresultaten