Logo HUISenAANBOD.nl
international properties realty logo second homes logo emigration
logo logo logo UW HUIS VERKOPEN ?
<<< Terug naar zoekresultaten
    
bewaarlijstBewaarlijst is leeg(0)

bewaarlijst   Duitsland - Nordrhein-Westfalen - Sauerland - Winterberg

Verkoopprijs € 385.000

Verkoopprijs € 385.000

B & B / Pension te koop in Duitsland - Nordrhein-Westfalen - Sauerland - Winterberg  - € 385.000

Toon alle grote foto's
Toon alle grote foto's
Translate

Beschrijving:  


TE KOOP: Volop draaiend & winstgevend –

Zakelijk pand (OG): € 385.000,-
Inventaris & Goodwill (inkl boekingen) € 15.000,-
Prive woning (2 etage´s 159m2): 42.500,-
Het geheel wordt als 1 verkocht


GROEPSACCOMMODATIE / B&B / HOTEL / PENSION
Gebouw met een zakelijk gedeelte (649m2) inkl zolder (856m2). -- 1ste en 2de etage en zolder zijn elk 207m2 en de begane grond 235m2. en een privewoning (2 etage´s 159m2 // 93+66) en Grondopp (1008m2)

Plaats:
WINTERBERG-Züschen – gelegen aan de rand van het dorp, op 530m hoogte met weidspanorama uitzicht en slechts 6 autominuten van Winterberg (Kernstadt)

Op 6 min afstand van Skigebied „Skikarussell“ met 28 skiliften en 6 minuten van Skigebied „SnowWorld“ met 7 skiliften en snowtubingbaan.

Duitsland / Sauerland / bekend Wintersport gebied / 4 Seizoenengebied / Wintersportgebied

Dorp:
supermarkt, tankstation, kapper, huisarts, bakker, restaurants, minigolf, vvv, bank/pinautomaten

Omgeving:
toeristisch gezien heel aantrekkelijk ivm veel mooie wandelpaden, fietspaden, op slechts 6 minuten van 35 skiliften en zwem mogelijkheid in de buitenlucht (Hillebachsee /mooi meertje) Op 20 minuten afstand met aangelegde grasvelden en speeltoestellen en een afgescheiden zwemgedeelte +/- 130cm diep met zandstrand en restaurant.

Beschrijving:
Gebouwd als hotel (4 verdiepingen inkl zolder) in 1976 en nu gemoderniseerd en geopend door de huidige eigenaar in 2012. Goed doorgevoerd en volop draaiend, inklusief naast gelegen Prive Woning. Gelegen op 530m hoogte met weidspanorama uitzicht op het zuiden. Op 3 minuten loopafstand van het bos en 6 minuten van 35 skiliften.
Op eigen terrein een parkeerplaats met ruimte voor ongeveer 12 auto´s.

Prive Woning: (2 verdiepingen)
Aparte ingang, gang (6m lang) met berghok, wc, wastafel inkl wasmachine, kleine hal, woon/eetkamer met gezellige houtkachel welke is goedgekeurd door de „Staatliche“ schoorsteenveger. 1 slaapkamer (ook eventueel te gebruiken als kantoor), keuken met inbouwkeuken en ruimte 4pers.eettafel, hal/trap naar beneden met deur naar prive terras, 1 slaapkamer inkl berghok, nog 1 grote slaapkamer met badkamer du/wc en deur naar prive terras (8mx8m) op het zuiden gelegen met weidspanoramazicht (zie fotos) en nog een aparte badkamer met hoekzit(lig)bad. Vanuit de prive woning, die verwarmd wordt dmv cv (aardgas), kunt u op 2 etages naar het zakelijke gedeelte.

De prive woning kan bij het gehele zakelijke pand betrokken voor gasten - op 2 etages is er een dubbele verbindingsdeur.

Het zakelijke gedeelte (Kamers):
12 kamers hebben een eigen badkamer (du/wc) ---
nog een 3PersKinderkmr behorend bij 2PersKmr --
nog 2 kamers met du/wc (nu in gebruik als speelruimte en één als droogruimte)---
nog een 2Perskmr zonder badkamer

Het zakelijke gedeelte (Opdeling):
ingang / hal (trapgedeelte) naar lange gang met 8x tweepersoonskamers allen met du/wc, op deze kamers kan eenn bed worden bijgeplaatst. 1 kinderkamer met 1persbed en stapelbed aangrenzend aan een 2perskamer met tussendeur, hierdoor ontstaat een 5pers familiekamer met groot Balkon. 5 kamers hebben een balkon en 4 kamers een flatscreen tv. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer (du/wc/wastafel/spiegel) en zitje (tafel en 2 stoelen)

Op de 1ste etage:
4 grote familiekamers 4/5 personen met eigen du/wc, 1 berghok voor schoonmaakmidd/ beddengoed/ handdoeken/ stofzuiger enz. Tevens een 2 pers.slpkamer behorend bij extra woning (nu in gebruik als opslag) met badkamerruimte. Tevens nog een grote badkamer met wc, bidet, dubbele wastafel en ligbad, tevens nog een berghok.

Begane grond:
dames/heren toilet inkl wastafel, grote volledig ingerichte keuken met 9m aanrechtblad met hotel klapdeur, algemene ruimte met zithoek met flatsreen tv, loungehoek en ongeveer 30 hoge stoelen met tafels. Een Speelruimte met voetbalspel en tafeltennistafel, een droogruimte en een wasruimte met beddengoed/handdoeken, was- en droogmachine, centrifuge en grote elektr.strijkmachine
Terras is ongeveer 30m en opgedeeld in een prive 8m en zakelijk 22m breed, gelegen op het direkte zuiden met weidspanorama uitzicht. Op het terras is een Grill aanwezig.

Kelder:
inkl werkbank en stookhok met waterboiler (500L) en hoogrendementsgasketel. Tevens nog een buiten berghok met sneeuwfraser en een Skihok/bergruimte.

Zolder:
over het gehele zakelijke gedeelte en te bereiken via 2 vlisotrappen, het midden is stahoogte en dus beloopbaar over de gehele lengte, en is volledig geisoleerd met 25/30cm dikke isolatie nieuw aangebracht in 2016 en afgewerkt met OSB platen.

Bijzonderheden:
Het pand is gemoderniseerd met oa kunstofkozijnen met dubbelglas (2012/18). Alles voldoet op dit moment aan de brandveiligheid (brandblussers / brandmelders/ branddeur bij trappenhuis!). Wateraftappunten voor legionellatest zijn aanwezig op de voorgeschreven punten. Van binnen en buiten goed onderhouden, kamers van laminaat voorzien. Warmwater boiler van 500 liter met pomp/warmtewisselaar, de verwarmingsketel (Wolf 51Kw Hoogrendementsketel) is nieuw geplaatst in 2012. De gas verwarmingsketel wordt regelmatig schoon gemaakt/nagekeken door een erkend bedrijf en gekeurd.

Marketing:
Op dit moment wordt gewerkt met 11 slaapkamers in de verhuur met 30 slaapplaatsen, maximaal zijn ongeveer 40-45 slaapplaatsen te creeren door meer kamers te verhuren, wat een hogere omzet oplevert.
De marketing wordt door de eigenaar zelf gedaan. Aangezien dit bedrijf door de huidige eigenaar zeer goed is doorgevoerd, wordt er (let op!!) géén gebruik gemaakt van Boekingsites. – dus zijn er ook geen boekingskosten verschuldigd aan deze sites. – Bij koop zijn evt eigen website en nog 9 andere strategische Domainnamen over te nemen.(€?)

Bezettingsgraad:
Potentie aangaande hogere bezettingsgraad is natuurlijk zeker aanwezig, bijvoorbeeld aanmelden bij boekingsites.en verhuur van meer kamers. De huidige eigenaren doen het iets rustiger aan, na 40 dienstjaren.
De gasten betalen ver vooruit en zo zijn de inkomsten verzekerd en dus weersonafhankelijk, er is een goede en stabiele omzet.

Omzet:
bij 35-55% ca 145/175.000,-Euro. Mogelijk door bijv. verhuur meerder kamers en het aanbieden van middag-/ avond maaltijden en verhuur van MTBs, aangezien de ligging direkt aan de routes ligt. Cijfers ivm maandelijkse kosten en bezetting zijn aanwezig. Op dit moment bedragen de vaste kosten +/- 15.000,- per jaar.

Verplichtingen: Geen
Er zij geen verplichtingen aan bijv bierbrouwerijen en/ of personeel

Bank:
Minimaal is 30-50% eigen geld nodig wil men een bank kunnen inschakelen.
Vaak wordt bij de bank voor het opnemen van een hypotheek/zakelijke lening een ondernemersplan gevraagd, een ondernemersplan kan beschikbaar gesteld worden, welke natuurlijk naar eigen wens aangepast kan worden, inkl de nu lopende succesvolle strategie tegen betaling (€ ?,-) Wordt de koop gesloten, dan wordt dit bedrag natuurlijk weer in mindering gebracht.

Conclusie:
Zeer goed draaiend bedrijf met voldoende kapaciteiten voor de gasten, met 15 kamers, ongeveer 40-45 bedden zijn mogelijk. Er is een uitstekende en goede omzet te behalen door de nu slimme strategie en marketing en door de perfekte ligging in dit wel bekende 4 seizoenen gebied op slechts 6 minuten van 35 skiliften.

Het geheel wordt als 1 verkocht inkl alle zakelijk inventaris, de prive inboedel in de woning wordt deels meegenomen - Verkoop is vanwege het feit dat de eigenaar het nog rustiger aan wilt gaan doen na 40 dienstjaren –
geplande oplevering vanaf zomer (juni) 2021.

Ter indicatie: de waarde van het pand (herbouw 2020) is voor de verzekering (GebäudeVersicherung) € 835.574, -

Voor wie is dit pand geschikt? voor diegene:
1) die willen investeren in onroerendgoed – (en wellicht het pand verpachten)
waarde vd grond & onroerendgoed blijven in Winterberg stijgen
2) die nu een groot pand (hotel) bezitten en iets „kleiner“ willen, met minder/weinig vaste kosten.
3) maar ook voor beginners die over eigen geld beschikken door bijv verkoop eigen huis (overwaarde huis / boot of 2de huis verkocht hebben enz).
4) die een nieuwe uitdaging zoeken,
5) die niet/weinig willen klussen, pand is „af“ -- dus direkt volop omzet draaien en er een mooi salaris uithalen!!
6) die willen wonen en werken in een prachtig groen gebied met veel bos en fiets en wandelroutes.
7) die vlakbij 35 skipistes willen werken ivm zeer goede winteromzet. tip: gebruik dan alle kamers, want je zit zo vol.
8) op korte afstand van de Nederlandse grens.
9) kiezen voor het alom bekende Winterberg (Sauerland) die jaarlijks miljoenen investeerd in de toeristenbranche
10) die dus verzekerd willen zijn van Touristen!!

En omdat de rijksweg (Autobahn) enkele kilometers is doorgetrokken vanaf Meschede, is de Nederlandse tourist
nu nog sneller in Winterberg !!

Alleen serieuze reacties worden beantwoordt en kunnen per email verzonden worden. Is er verdere interesse dan is de makelaar de volgende stap.

ps
exclusief bijkomende Deutsche wettelijke (Makelaar en Notaris / Steuer) kosten

(schrijf /tikfouten voorbehouden – in de opgegeven oppvlakte cijfers kunnen kleine nuance verschillen zijn opgetreden)Stel hier uw vraag over dit object:

Details:


   

Meer info over Wonen en kopen in Duitsland

 
Toon alle grote foto's
Toon alle grote foto's
 
Stel hier uw vraag over dit object:
Prijswijzigingen voorbehouden. Aan onvolkomenheden in deze presentatie kunnen géén aanspraken worden ontleend noch bij de uitgever noch bij de adverteerder.
 

Contactgegevens Particuliere adverteerder:


Naam: WINTERBERG - Sauerland / Duitsland
Tel:Handige links:
Reageer op dit object

Bewaar dit object in mijn Bewaarlijst

Toon alle objecten in mijn Bewaarlijst

Print deze pagina

Verstuur deze pagina per email

Informatie over Wonen en kopen in Duitsland

Benieuwd wat úw verhuizing naar het buitenland gaat kosten?

Vraag een vrijblijvende verhuisofferte aan:


Verhuizen naar het buitenland
<<< Terug naar zoekresultaten