Logo HUISenAANBOD.nl
international properties realty logo second homes logo emigration
logo logo logo UW HUIS VERKOPEN ?
<<< Terug naar zoekresultaten
    
bewaarlijstBewaarlijst is leeg(0)

bewaarlijst   Duitsland - Hessen - Hessisches Bergland - Braunau

Vraagprijs € 279.000

Vraagprijs € 279.000

Landhuis te koop in Duitsland - Hessen - Hessisches Bergland - Braunau - € 279.000

Toon alle grote foto's
Toon alle grote foto's
Translate

Beschrijving:  


Omschrijving van het object:

Zie ook de website: www.badwildungen.nl

Het ‘Huis op de heuvel’ kijkt uit over Braunau, een klein dorp met veel vakwerkhuizen en een kerk met een uitentoren, dat op loopafstand van Bad Wildungen gelegen is. Het grondstuk is ingericht als park en heeft een eigen toegangsweg van verbrokkeld leisteen. De plek nodigt uit tot ‘verweilen’, zoals de Duitsers dat zeggen. Vooral natuurliefhebbers zullen verrukt zijn van de doorzichten en vergezichten.

De twee huizen die in directe nabijheid van het huis liggen, beschikken eveneens over grote grondstukken. De woning kan als vakantiehuis worden gebuikt, maar ook als een familiehuis dat het hele jaar door bewoond wordt. In het verleden is vergunning verleend voor een uitbreiding door middel van een aanbouw aan de noordwestkant van het gebouw.

De woning heeft drie etages en elke verdieping heeft een badkamer met douche, ligbad en toilet. Aldus biedt het plaats voor twee families, of drie stellen die op de verschillende niveaus van de woning nabijheid en afstand kunnen vinden. Bovendien hebben de twee onderste etages keukens. De keuken op de tweede etage is onlangs nog geheel gerenoveerd. Het huis werd oorspronkelijk gepland als vakantiehuis voor gasten, hoewel het door de eigenaars nooit als zodanig werd gebruikt.

In de huidige toewijzing zijn in benedenverdieping twee slaap- of leefvertrekken, een badkamer, evenals een keuken en een vestibule met directe toegang tot tuin en terras. Op de eerste verdieping bevindt zich een leeskamer met panoramavensters die uitkijk bieden op het romantische dorpje Braunau, met als meest opvallend gebouw het kerkje met de voor Midden-Europa zo karakteristieke uientoren en het laatgotische vleugelaltaar uit 1523. Verder is er op de eerste verdieping een woonkamer, een hal, badkamer en keuken. De tweede etage heeft een slaapkamer met balkon, een badkamer en een opslagruimte waarin een gloednieuw Buderus verwarmingsketel is geplaats waar van de temperatuur op afstand te bedienen is. Ook is er een wasmachine en droger. Boven de tweede etage bevindt zich nog een heel klein zoldergedeelte.

Het huis wordt verwarmd door middel van een centrale verwarming op gas (installatie 2022). De warmwaterlevering vindt eveneens centraal plaats. Het huis heeft een thermische geïsoleerde voorzijde, de vensters zijn van isolatieglas.

Los van het huis is er in 1981 een ruime garage bijgebouwd met drie nevenvertrekken, waarin allerlei machines en (tuin)gereedschap staan.

Het huis is goed onderhouden en in een goede conditie. Voor mensen die regelmatig willen kuren in Bad Wildungen is het een uitermate geschikt tweede huis.

Skimogelijkheden dichtbij Battenhausen (20 km) Winterberg (60 km)

Bereikbaarheid vanuit bijvoorbeeld Enschede met auto: 301 km – ca. 2 uur en 50 min; Venlo met de auto: 295 km – ca. 2 uur 40 min. (Dit is volgens Googlemaps. In Duitsland geldt echter geen maximum snelheid en doorgaans is de tijd dan ook 2,5 uur.) Verder is Bad Wildungen met de trein bereikbaar en Kassel (en eventueel ook Fritzlar) met het vliegtuig.

Beschrijving van situatie:

Vanaf het huis wandelt u direct in het Kellerwald. Gaat u bijvoorbeeld over het ‘Lulluspfad’, dan bereikt u het ‘Schneewittchendorf’ Bergfreiheit. Het dorpje heeft een mijn ‘Bergwerk’ die opengesteld is voor bezoekers en een ‘Edelsteinschleiferei’. U kunt er tijdens een wandeling uitrusten in Café/Restaurant/Hotel Hardtmuehle of Brockmeijer. Als u de andere kant op gaat, wandelt via Odershausen door het schitterende ‘Helenental’ naar het Kurpark van Bad Wildungen.

Het Waldeckerland is een waar Eldorado voor Nordic-Walkingliefhebbers. De ongeveer 970 kilometer uitgezette wandelpaden liggen bijna letterlijk voor de voordeur. Het is een heuvelachtige streek die hier en daar erg aan Toscane doet denken. Ook tennis, golf, paardrijden en zweefvliegen is in weinig minuten lopend bereikbaar vanaf het huis.

Wie van kuren houdt, wordt op zijn wenken bediend in kuuroord Bad Wildungen met haar vele bronnen en wellnesscentra. Wat opvalt is de betaalbaarheid van dit alles vergeleken bij Nederland. U kunt kiezen uit een rijke selectie aan restaurants, cafés en culturele evenementen. Trouwens, wat dat laatste aangaat zit u überhaupt goed, want in het nabije Kassel vindt om de twee jaar een megatentoonstelling plaats. Deze 100 dagen durende tentoonstelling, genaamd ‘Documenta’, is de meest vooraanstaande tentoonstelling in de wereld op het gebied van moderne kunst.

Wie van Skiën houdt, kan ofwel dichtbij terecht in Battenhausen (20 km), ofwel wat verder in Winterberg (60 km), waar de omstandigheden iets beter zijn.

Met de auto kunt u uitstapjes maken naar het nabijgelegen middeleeuwse stadje Fritzlar of Marburg. Op minder dan 2 uur afstand vindt u het Thüringewald, het hart van de Midden-Europese cultuur met stadjes als Weimar, Göthingen, Eisenach, Gotha, Erfurt. Ook Praag en Berlijn bevinden zich relatief dichtbij.

Stel hier uw vraag over dit object:

Details:


   

Meer info over Wonen en kopen in Duitsland

 
Toon alle grote foto's
Toon alle grote foto's
 
Stel hier uw vraag over dit object:
Prijswijzigingen voorbehouden. Aan onvolkomenheden in deze presentatie kunnen géén aanspraken worden ontleend noch bij de uitgever noch bij de adverteerder.
 

Contactgegevens Particuliere adverteerder:


Naam: ter Heyne
Tel: 0624932333Handige links:
Reageer op dit object

Bewaar dit object in mijn Bewaarlijst

Toon alle objecten in mijn Bewaarlijst

Print deze pagina

Informatie over Wonen en kopen in Duitsland

Benieuwd wat úw verhuizing naar het buitenland gaat kosten?

Vraag een vrijblijvende verhuisofferte aan:

<<< Terug naar zoekresultaten