Logo HUISenAANBOD.nl
international properties realty logo second homes logo emigration
logo logo logo UW HUIS VERKOPEN ?€ 24,95
 
Levertijd in NL: ca. 1-5 werkdagen Klik hier om dit artikel te bestellen
Prijs: € 24,95
Verzendkosten: € 2,95
Gratis verzending: vanaf € 40,-
Levering in: NEDERLAND en BELGIË (langere levertijd)

 

Wonen en kopen in Spanje

 

Handboek over aankoop en bezit van onroerend goed in Spanje.

*** NIEUWSTE EDITIE 2024 ***

Het juridische, fiscale en financile informatie-handboek voor iedereen die overweegt om een huis te kopen in Spanje, voor het bezit van Spaans onroerend goed en emigratie naar Spanje.


Voor ng meer informatie: bekijk de inhoudsopgave!

 


Bespaar veel tijd en geld met een goede voorbereiding. Daarmee voorkomt u veel problemen! Een huis kopen is geen dagelijkse kost!

De boeken van Uitgeverij Guide Lines moet u echt gelezen hebben als u overweegt om u tijdelijk of permanent te gaan vestigen in Spanje.

De zeer complete en uitgebreide handboeken zijn prima geschikt om u voor te bereiden voor de grote stap. Lees alles over belangrijke verschillen op het gebied van regels, Spaanse belastingen, vergunningen maar ook taal en cultuur. Doordat in ons eigen land zoveel zaken goed geregeld en duidelijk zijn, stapt u wellicht onbewust over een aantal zaken heen waar u geen weet van heeft.

Voorkom dus teleurstellingen en bereid u goed voor. De praktijk leert, dat veel mensen in een vakantieroes overhaast een koopbeslissing nemen, waar ze later spijt van krijgen. Een goede en vooral nuchtere voorbereiding is de sleutel tot succes. De boeken van Guide Lines helpen u daarbij en verdienen zich direct weer terug.

*** NIEUWSTE EDITIE 2024 ***

Auteur: P.L. Gillissen Pagina's: 380
Uitgever: Guide Lines Voorraad: JA
ISBN: 978-94-92895-41-7 Prijs: € 24,95
Druk: 19e druk 2024Inhoudsopgave

Stel een vraag over dit handboek
Levertijd in NL: ca. 1-5 werkdagen Klik hier om dit artikel te bestellen
Prijs: € 24,95
Verzendkosten: € 2,95
Gratis verzending: vanaf € 40,-
Levering in: NEDERLAND en BELGIË (langere levertijd)Ervaringen van andere klanten
Ervaring van: BerendZeer goed

Een makkelijk te lezen boek. het had iets dunner kunnen zijn, omdat n zaken zeer uitgebreid besproken worden en soms weer terugkomen, maar dat is voor mij geen enkel bezwaar. Veel feiten en je leest ook graag alle informatie over situaties die niet de jouwe zijn. Nuttig boek om je voor te bereiden op de aanschaf van onroerend goed in Spanje. Maakt je een betere gesprekspartner en scheelt tijd je tijd en wellicht ook geld, maar behoedt je in ieder geval voor een hoop problemen. In NL zit ik in deze branche, maar vergeleken met NL is Spanje een soort Wilde Westen als het om onroerend goed gaat. Let ook op dat, zo heb ik inmiddels de ervaring, er (grote) verschillen per gemeente zijn. Aanrader!

 

Ervaring van: HS PropertiesZeer goed

Wij hebben al een aantal klanten gehad die dit boek als leidraad hebben gebruikt. Ik moet zeggen dat ze goed op de hoogte waren van alle relevante zaken omtrent de aankoop van een woningen en wat het voor ons ook stuk makkelijker maakte.. Onze onderhandelingen omtrent de verkopen verliepen moeiteloos, dus een aanrader!!!! Hans Sluiter.

 

Ervaring van: GuusZeer goed

Het boek geeft mij als huisbezitter in Spanje een uitstekend inzicht in alle relevante zaken waarmee ik te maken heb en krijg. Ik ben blij om deze informatie te hebben. Super!

 

Ervaring van: Maxime van den BogaardZeer goed

Afgelopen zondag over het bestaan van het boek Wonen en kopen in Spanje gehoord, gelijk gezocht en besteld via deze site. Aangezien wij al donderdag naar Spanje vertrekken vond ik het heel erg fijn dat ik dit boek gelijk dinsdag al in huis had. Hartstikke bedankt voor de snelle levering.

 

Ervaring van: R. de HaanZeer goed

Super handig boek voor wie zich
goed wil voorbereiden op het kopen van een huis/asppartement in Spanje. Snelle service, vrijdag besteld en zaterdag in huis.

 

Ervaring van: Richard de LeeuwZeer goed

Wonen en Kopen in Spanje overtreft ruimschoots mijn verwachtingen. Meer nog, het heeft mij laten realiseren hoe serieus ik het hele proces voorafgaande aan het kopen moet aanpakken om het plezier niet gaande de weg kwijt te raken. En dan komt deze gids wel heel gedegen en breed over. Ik ben echt verbaasd en dat gebeurt niet zo snel. Zoveel zaken waar ik op voorhand niet over nagedacht had, zoals; onderhoud en aansluit aspecten inzake de hele waaier aan nutsvoorzieningen; de kadastrale verschillen met Nederland; lange termijn inkomsten - en box 3 belasting planning; wel of niet resident worden. De verschillende internet aanbieders (voor mij belangrijk voor handelen op afstand). En ga zo nog maar een tijdje door. Bestudeer de inhoudsopgave of nog beter, koop die gids en ga een avondje struinen. Daarna een goed glas wijn met je geliefde om gezamenlijk vast te stellen dat het kopen van zn romantisch stekje in Spanje toch ook heel gestructureerd aangepakt kan worden. Dat laatste was mijn aanpak, met alle plezier!

Niet alles is mij nu volledig duidelijk (bv via mijn BV of Direct kopen), maar inhoudelijk absoluut een 10- (minnetje voor het niet bespreken van Nederlandse BVs). Meer dan een must als je berhaupt overweegt om een huis in Spanje ooit te willen gaan kopen.

Hier en daar is sprake van type en grammatica fouten of overduidelijke cut/paste uit gidsen voor andere landen en de desktop publishing format houdt ook niet over. Maar liever dat dan een inhoudsloze gids waar ik niets aan heb. Overigens is mijn schoonmoeder Spaans en verwacht ze over 3 jaar weer terug te gaan naar Spanje (na 30 jaar Nederland). En ook voor haar (en mensen in vergelijkbare situaties) is het een gouden greep. We weten nu hoe we het hele proces rond AOW, 2 landen pensioenen, ziektekosten, afronding huurovereenkomsten en wel of niet investeren in autos moeten gaan opzetten. Wel zo handig voor haar om nu niet meer voor de laatste 2.5 jaar hier een auto te kopen en te zorgen dat ze straks eindelijk eens een keer zonder problemen zaken kan gaan afhandelen met de Nederlandse overheid (ook een uitdaging, voor Spaanse mensen). Ook voor dat soort zaken, onmisbaar en o zo plezierig om pro actief zaken op te lossen in plaats van het continu reageren op onwillige overheden. Ik snap niet waarom de uitgever het ook niet in die markt positioneert (remigratie).

 
Levertijd in NL: ca. 1-5 werkdagen Klik hier om dit artikel te bestellen
Prijs: € 24,95
Verzendkosten: € 2,95
Gratis verzending: vanaf € 40,-
Levering in: NEDERLAND en BELGIË (langere levertijd)
Ook interessant!
Spaanse nalatenschappen